Hepsiburada Buybox Lideri Olmak

Hepsiburada Buybox’ı Etkileyen Unsurlar

Hepsiburada single catalog (tekli katalog) sistemi ile çalışan bir pazaryeridir. Hepsiburada da satılan ürünlerde birden fazla satıcı var ise tüm satıcılar tek bir ürün sayfası altında listelenir.

Bu satıcılar arasında Hepsiburada’nın belirlediği kriterlere göre bir satıcı lider olur. Buybox fiyatının sahibi satıcının ağırlıklı olarak o ürün satışından büyük pay aldığı bir gerçektir.

Aşağıdaki görselde Hepsiburada’da listelenen örnek bir ürünü görebilirsiniz.

Hepsiburada Buybox Lideri Olmak

Buybox Fiyatı : Buybox lideri firmanın satış fiyatı

Buybox Lideri : Algoritmaya göre en iyi olarak belirlenen ve kategori veya ürün araması ile gelen kullanıcılara gösterilen firmadır. Tüm satışların büyük kısmını bu firma alır.

Dikkat ederseniz diğer satıcılar sayfanın altında kalmakta ve çoğu kullanıcı bu alanı kaçırabilmektedir. Kullanıcının ürüne odaklandığı zamanlarda satıcının kim olduğuna bakılmaksızın alışverişin tamamlanabileceğini de unutmayın.

Bu yüzden buybox lideri olmak satışınızı arttıracak en önemli etkenlerin başında gelir.

Buybox Lideri Nasıl Belirlenir?

Buybox lideri Hepsiburada’nın belirlediği kriterler ile çalışan bir algoritma tarafından belirlenir. Aşağıda detayları iletilen etkenlerin ağırlıklı olarak değerlendirilerek dinamik olarak buybox lideri ilk satıcı olarak ürün satış sayfasında listelenir.

Buybox Kriterleri :

Satış Fiyatı : Ürünün satış fiyatı en önemli kriterlerin başında yer alır. Bu yüzden en uygun fiyatı kendi kar beklentinize göre vermek önemlidir.

Ürünlere Gelen Yorumlar : Firmanızın paketlemesi, yorumlanması da kriterler arasındadır.

Ürün iptal-iade oranı : Sizin gibi Hepsiburada’da sorunsuz bir alışveriş deneyimi sunmak ister. Bu yüzden ne kadar az iptal ve iade oranına sahipseniz sizi seçmek isteyecektir. Paketlemesinde, kargo teslim süresinde sorun yaşatan firmaları geri planda bırakması kadar doğal bir şey yoktur.

Kargo Gönderim Süresi : Online alışveriş yapan kullanıcılar bir an önce satın aldıkları ürünlere ulaşmak istemektedir. Bunu sağlamak adına daha erken kargoya teslim etme taahhüdü veren bir firma kullanıcın satın alma kararını etkileyeceği için öne çıkarılmaktadır. Diğer pazaryerlerinden farklı olarak Hepsiburada kargo teslim süresine biraz daha fazla ağırlık verdiğini söyleyebiliriz.

Satış Adedi : Hızla tükenecek ve sırasını kaybedecek bir firma yerine daha uzun soluklu bir satış grafiği çizme eğiliminde olan bir firma öne taşınmaktadır.

Satıcı Mağaza Puanı : Kullanıcının satın alma kararını etkileyen ve müşteri memnuniyetini yansıtan satıcı mağaza puanı da buybox lideri olma kriterleri arasındadır.

Tüm kriterler ağırlıklarına göre değerlendirilerek buybox lideri kullanıcılara sunulmaktadır. Bu yüzden tüm kriterlere dikkat ederek operasyonunuzu yönetmelisiniz.

Satış Fiyatı ve Kargo Teslim Süresi ni öncelikli olarak takip etmenizi tavsiye ederiz.

Rakiplerinizin fiyatlarına göre uygun fiyat ile satış yapmak sizi öne çıkaracaktır. Kargo teslim süresi de yukarıda anlatıldığı gibi Hepsiburada için ayrıca önemlidir. Unutulmamalıdır ki hızlı kargo teslimi iade ve iptal oranını düşürmektedir.